Bh

Een bh is een van de belangrijkste onderdelen van lingerie. De bh vormt samen met een slip de basis van lingerie. Er zijn veel verschillende soorten bh’s waar bij elke vrouw een andere voorkeur heeft. Hierbij kan je denken aan push-up bh, maximizer bh, strapless bh, een voorgevormde bh, beugel bh of grote maten bh. Een opkomende populaire bh is de balcony bh. In steeds meer winkels zie je deze bh voorbijkomen.

Push-up bh

Een push-up bh zegt het eigenlijk al. Het zorgt ervoor dat de borsten meer omhoog staan en er een mooie ronding ontstaat. Vaak dragen vrouwen push-up bh om een mooie decolleté te creëren. De push-up kan ook een kleine vulling hebben waardoor de borsten nog groter lijken. Bij veel push-up bh’s staan de cups naar binnen gevormd en hierdoor komen de borsten meer naar voren te staan.

Maximizer bh

Maximizer bh is vaak nog een stapje meer dan push-up bh. De maximizer bh laat de borsten 2 cuppen groter lijken en heeft een dikke vulling. De vulling zorgt ervoor dat de borsten meer omhoog komen te staan en ook groter lijken. De maximizer bh wordt veel gedragen door vrouwen die vinden dat de borsten te klein zijn.

Strapless bh

Een strapless bh is niet een bh die dagelijks gedragen wordt. Deze soort bh is speciaal bedoeld voor wanneer een vrouw een kledingstuk draagt waar het mooier is als een geen bandjes van de bh zichtbaar zijn. Vandaar de naam strapless bh. Je kan bijvoorbeeld denken aan een mooie avondjurk zonder mouwtjes. Een strapless bh wordt door veel vrouwen ook in de zomer gedragen.

Voorgevormde bh

Een voorgevormde bh zorgt ervoor dat er een mooie ronding komt. Dit is eigenlijk voor elke vrouw belangrijk. Niemand wilt dat de bh een rare vorm heeft. Eigenlijk is elke bh voorgevormd. Er wordt rekening gehouden met hoe de borsten eruit zien wanneer er kleding over heen gaat. Bij sommige voorgevormde bh zitten er dan ook pats in. Dit zorgt voor een nog mooie ronding van de borsten.

Beugel bh

Beugel bh is de meest voorkomende bh. In bijna elke bh zit een beugel. Dit is omdat een beugel bh stevigheid geeft onder de borsten en hiervoor blijft de bh goed zitten. En zijn ook een aantal bh’s zonder beugel alleen is daar de stevigheid minder en de voor de meeste vrouwen is dat een absolute must. De grote van de beugel bh verschilt per maat van bh. Een cupmaat a heeft niet een hele grote en dikke beugel. Voor een cupmaat G bijvoorbeeld is de beugel groter en steviger omdat de beugel daar meer borst moet kunnen dragen.

Grote maten bh

Voor vrouwen met een hele grote maat is het altijd lastig om een goede bh te vinden. Vaak zitten de bh’s niet goed of zijn te klein. Bij vrouwen met een grote maat is het van belang dat de ondersteuning van de bh goed is. Anders kunnen de borsten zeer gaan doen en ook kan de vrouw last krijgen van pijn in de rug. Bij mystery lingerie kan je grote maten bh’s vinden tot en met cupmaat G.