Cupmaat B

Cupmaat B is een populaire cupmaat onder de vrouwen. In Nederland zijn cupmaat B en C de meest voorkomende cupmaten. Bij veel winkels en webshops zie je dit terugkomen. Het assortiment is bij de populaire maten het grootste. Dit komt natuurlijk omdat die maten ook veel gekocht worden. Cupmaat B wordt vaak in combinatie gedragen met een omtrek van 70, 75 of 80. Deze omtrekken zijn voor een gemiddelde vrouw.

Bijpassende bh’s

Een vrouw kan verschillende bh’s dragen met cupmaat B. Je hebt de gewone beugel bh, maar ook een push-up bh waarin de borsten van de vrouw groter lijken. Een push-up bh is voor cupmaat B onder de jongere vrouwen dan ook erg populair. Soms zijn vrouwen niet zelfverzekerd genoeg en dragen zij liever een bh waar vulling in zit. Dat is natuurlijk nergens voor nodig. Daarnaast heb je natuurlijk nog alle andere soorten bh’s. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een strapless bh, maximixer bh of voorgevormde bh. Het materiaal van de bh kan katoen, kant of satijn zijn.

Sommige vrouwen schommelen tussen verschillende maten. Elke vrouw begint uiteindelijk met cupmaat A en het is soms moeilijk in te schatten wanneer je borsten nou precies uitgegroeid zijn. Het kan bij vrouwen ook voorkomen dat na een aantal jaren de cupmaat veranderd. De omtrek maat van een bh kan natuurlijk altijd veranderen.

Andere cupmaten

Naast cupmaat B zijn er natuurlijk nog veel andere maten voor bh’s die veel gedragen worden. Bij Mysterylingerie heb je bh’s van cupmaat A tot en met G. Het is belangrijk dat er genoeg keuze is en je ook weet of je de juist hebt. Mysterylingerie kan je goed helpen bij het maken van je keuze wanneer je het even niet weet.

Voor bijpassende ondermode bij de bh’s kan je kijken bij bijvoorbeeld string of hipster.